Ga naar Content
Amsterdam

Amsterdamse kerk prachtig in beeld gebracht tijdens volle maan

18 februari 2019, 11.38 uur · Aangepast 18 februari 2019, 11.58 uur
Door: · Foto: Albert Dros

Een gedetailleerde berekening van de baan van de maan en dan je wekker heel vroeg zetten. De fotograaf Albert Dros deed het vanochtend. Het resultaat: een mysterieuze foto van de toren van de Amsterdamse Sint-Nicolaaskerk die afsteekt tegen de imposante volle maan.

Dros is landschapsfotograaf en plant veel van zijn foto's van tevoren. Dat deed hij bijvoorbeeld bij een foto van een vulkaanuitbarsting in Guatemala, waar ook een deel van de Melkweg was te zien. De foto werd gekocht door National Geographic. De foto was maanden van tevoren uitgedacht.

Verkennen
Ook de foto van vanochtend in Amsterdam had hij al in zijn hoofd zitten. Gisteren was hij al bij de kerk om even te kijken. "Via apps heb ik gekeken wat de baan van de maan was en hoe snel hij zou dalen. Ik wist dat de kerk een goede spot was. Daar heb ik eerder ook foto's gemaakt."

Hij wilde de foto perfect uitlijnen, zodat de maan midden achter de toren hing. Om 7 uur 's ochtends was hij bij de kerk. "Dan moet je precies, maar ook snel werken. De maan daalde rap. Uiteindelijk verdween de maan achter de wolken, maar toen had ik mijn foto al gemaakt."

Toeval
Toch is niet alles aan de agenda over te laten. Dat er nog net zo'n mooie sluierbewolking zou hangen, kan je niet zien aankomen. Het maakt de foto van vanochtend extra raadselachtig, blijkt uit reacties die hij krijgt. "Het zou zo een kasteel uit een superhero-serie kunnen zijn, hoorde ik al."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!