Haarlem

Stranddrukte in Zandvoort: "Je bent de winter hartstikke zat"

17 februari 2019, 18.51 uur · Aangepast 17 februari 2019, 19.11 uur

NH Nieuws

ZANDVOORT - Heb jij dit weekend ook zo genoten van het vroege lenteweer? Zowel zaterdag en zondag waren zonovergoten dagen. In Zandvoort smulden veel mensen van het zonnetje en was het een en al genieten geblazen.

Een potje voetbal, rondrennende hondjes en onder het genot van een haring genieten van het zonnetje. Een man is zelfs in korte broek aan het pootje baden in de zee. Op het strand van Zandvoort ontvangen veel mensen met open armen de eerste zonnestralen van het jaar.
 
Ook twee Haarlemmers komen vandaag naar de badplaats toe. "Lekker eruit. Eindelijk het mooie weer. En je bent natuurlijk de winter hartstikke zat." Maar ook mensen van buiten provincie bezoeken Zandvoort. "Het was vandaag zó mooi weer. We dachten: we gaan vandaag én én doen. Niet alleen een terrasje, maar ook een fietstocht naar Zandvoort. Een lekker harinkje eten, en dan gaan we weer terug naar Noordwijk toe."
 
Een hoop voordelen
Een mevrouw uit Nieuwegein is alweer onderweg naar haar auto. "Wat het weer met mij doet? Ik word er blij van. Heerlijk gewoon." Volgens Sylvano uit Alkmaar zorgt het mooie weer voor een hoop voordelen. "Je komt meestal meer buiten en je kan leuker spelen en wandelen."
 
Voor het Haarlemse stel komt het zonnetje als geroepen. "We zijn echte zonnemensen. Zodra hij ook maar even schijnt, dan zijn we buiten." "Ik heb altijd wel een beetje na de winter van: als het mooi weer wordt, dan ga je zelf ook meer leven. Je wordt wakker als het ware."
💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!