Start van hoofdcontent

West-Friesland

NL
V

Einde dreigt na 31 jaar G-voetbal bij Zwaluwen'30

17 februari 2019, 07.45 uur · Aangepast 17 februari 2019, 08.42 uur

Grote zorgen om het voorbestaan van het gehandicaptenteam van Zwaluwen'30. Al 31 jaar het enige G-team in Hoorn, maar nadat vijf van de tien spelers ermee stopten ziet het er somber uit.

Na de wedstrijd tegen Bergen vooral blije gezichten. Zwaluwen'30 heeft de wedstrijd met 3-2 gewonnen. "Tijd voor een biertje", grapt speler Eelco Valentijn. Toch is het maar de vraag of het team kan blijven bestaan. Er zijn de afgelopen weken wel wat nieuwe leden bijgekomen, maar nog meer versterking is noodzakelijk.

Meer G-teams in de problemen
"Het is zo'n wezenlijk onderdeel van de club. Ik weet niet beter dan dat er G-voetbal is. Volgend jaar bestaan we negentig jaar. Ik zou het enorm spijtig vinden als we dit niet kunnen voortzetten", zegt voorzitter Mike de Haan. Overigens is het G-team van Zwaluwen'30 niet de enige in Noord-Holland met ledenproblemen. Uit een rondgang van NH Nieuws langs enkele clubs blijken meer G-teams krap in de spelers te zitten.

Bij Zwaluwen'30 hebben ze de publiciteit gezocht in de hoop dat nieuwe leden zich melden. En dat hopen de spelers ook. "Het is echt belangrijk dat er meer leden bijkomen. We willen blijven bestaan. Dus als jullie willen meedoen, meld je dan aan", is de oproep van Ruben Vink. 

Persbureau Annes