Haarlem

Furries houden een optocht door binnenstad van Haarlem

16 februari 2019, 22.03 uur · Aangepast 18 februari 2019, 16.31 uur

Whatsapp

Veel Haarlemmers zullen verbaasd hebben staan kijken naar de groep levensgrote knuffels die vanmiddag door de binnenstad heen paradeerden. Dertien furries deden in vol ornaat mee aan de Haarlemse Furwalk.

Furries zijn mensen die zich graag verkleden als dieren of pluche wezens. Jimmy Severins, een van de organisatoren namens vupline.events, liep zelf ook mee. Hij verkleedde zich als 'Amon': een roodharige kat met paarse wenkbrauwen.

Lees ook: Terugkijken: NH Events bij dé kattenshow in Uitgeest

"Het was een topdag. We hebben veel leuke en geinteresseerde mensen ontmoet", vertelt Severins aan NH Nieuws. "In sommige pakken zit maanden en soms zelfs meer dan een jaar werk. Daar wil je natuurlijk ook wel eens mee over straat paraderen."   

Lees ook: VIDEO: Alkmaarse coffeeshop krijgt paard over de vloer

Naast de furries in pak waren er ook een grote groep spotters mee. Jimmy: "Het is niet makelijk om iets te zien als je in 'suit' bent. Daarom zijn er spotters die opletten dat je niet zomaar tegen een lantaarnpaal aanloopt"

Gratis entertainment
Jimmy organiseert de Furwalk omdat hij het leuk vind om zijn passie voor de hobby te delen. De optocht noemt hij vooral gratis entertainment. De meeste reacties zijn volgens hem dan ook erg positief. 

De Furwalk Haarlem werd in 2016 voor het eerst georganiseerd. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!
Whatsapp