Blauw-Wit wint eindelijk weer eens

16 februari 2019, 21.13 uur · Aangepast 17 februari 2019, 11.26 uur
Door: · Foto: Rob Visser

De korfballers van Blauw-Wit hebben na vijf verliespartijen op rij eindelijk weer eens gewonnen. De Amsterdammers waren in de eigen hal met 20-17 te sterk voor DOS'46, de ploeg die op de ranglijst één plaatsje lager staat.

Na een vroege 2-0 achterstand namen de Amsterdammers het heft in handen onder aanvoering van Momo Stavenuiter en Christian Dekkers. Dat leidde naar een voorsprong van 11-8 bij de rust.

In de tweede helft ging Blauw-Wit goed door en had een paar keer een maximale voorsprong van vijf punten. DOS'46 bleef nog een beetje in het spoor dankzij Jelmer Jonker, die in totaal tot acht treffers kwam voor de ploeg uit Nijeveen. Uiteindelijk was bij een 20-17 stand de speeltijd verstreken.

Voor Blauw-Wit was Momo Stavenuiter met zeven treffers de topscorer, gevolgd door Christian Dekkers met vijf.

Blauw-Wit blijft op de zesde plek staan met twaalf punten uit dertien wedstrijden en vergroot de voorsprong op DOS'26 tot drie punten. Maar de play-offs zijn ver weg voor de ploeg van de scheidende coach Barry Schep.