Ga naar Content

Gele Hesjes-protest in Hilversum tegen 'mainstream media propaganda' NOS

De demonstratie van een groep 'Gele Hesjes' tegen de landelijke publieke omroep NOS in Hilversum is rustig verlopen. De protestgroep verzamelde bij het station en liep via het winkelcentrum naar het Mediapark. Aan de betoging deden zo'n honderd actievoerders mee.

De protestgroep beticht de NOS van leugens en noemt de publieke omroep 'mainstream media propaganda.' "Het journaal geeft ons niet het juiste nieuws", legt een betoger uit.

Lees ook: Protest van 'Gele Hesjes' in Hilversum tegen de NOS

Een vrouw vult aan dat ze meer had willen horen over de Brexit. "Wat volledig ontbreekt is wat eraan vooraf ging. Wat heeft de mensen dit doen besluiten? Ik denk dat daarover wel degelijk meer informatie over getoond zou moeten worden." Wel moet ze toegeven dat ze uit protest al tien jaar geen NOS Journaal heeft gekeken.

Knippen en plakken
Een andere demonstrant twijfelt aan de berichtgeving over Trump en de muur die hij zou willen bouwen op de grens met Mexico. Alles zou volgens hem door de NOS dusdanig geknipt en geplakt zijn, zodat het hele verhaal 'uit de context wordt getrokken'.

Lees ook: Gele hesjes stremmen tramverkeer Amsterdam: "Bezet, blokkeer!"

Hoofdredacteur Marcel Gelauff van NOS Nieuws heeft de demonstranten vanmiddag te woord gestaan. Gelauff: "Ik heb geprobeerd uit te leggen dat wij elke dag discussiëren over de onderwerpen die we maken en hoe we ze maken. En wat we daar misschien beter aan kunnen doen. Dus ik vind het heel goed om dit gesprek zo samen te voeren."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!