Noordkop & Texel

NL
V

Familie Imming wordt door gemeente Hollands Kroon woning uitgezet

16 februari 2019, 17.48 uur · Aangepast 18 februari 2019, 10.26 uur

De familie Imming heeft geen omgevingsvergunning voor een woonhuis en moet daarom na drie jaar hun woning verlaten. Terwijl ze voordat ze het kochten nooit te horen zouden hebben gekregen dat er een probleem was.

Het gezin dat bestaat uit vrachtwagenchauffeurs Paul en Daphne Imming en hun drie kleine kinderen bouwde drie jaar geleden een winkelpand om tot woning. Dit gebeurde in overleg met de gemeente Hollands Kroon. 

Lees ook: Burgemeester Jaap Nawijn neemt afscheid van Hollands Kroon

Dat maakt het nieuws dat ze hun huis uit moeten onwerkelijk "Iets wat voor gewoon niet te begrijpen is", vertelt Paul Imming. "We hebben naar de mogelijkheden bij de gemeente geinformeerd, ons netjes ingeschreven en dan hoor je na bijna drie jaar ineens dat je illegaal woont."

Geen omgevingsvergunning
Het gezin woont op een industrieterrein en heeft geen vergunning aangevraagd voor een woning, vertelt de gemeente in een reactie. Die zouden ze op hun adres ook helemaal niet kunnen krijgen. 

Lees ook: Huisvesting arbeidsmigranten Hollands Kroon: "We zijn geen afvoerputje van de regio"

Volgens de gemeente zou dit in strijd zijn met het bestemmingsplan. "De voormalige gemeente Wieringermeer heeft eind jaren '90 al een woonstop ingesteld voor dit bedrijventerrein", vertelt Wethouder Theo Groot. "Helaas, ze wonen er illegaal. Het was een zware beslissing, maar ze moeten daar weg." 

"Staan 23 andere woningen in hun buurt"
Jeff Leever, Fractievoorzitter van Senioren Hollands Kroon, is niet te spreken over zijn college. Hij merkt op dat er al vele woningen te vinden zijn op het bedrijventerrein. 

190215N_GEZIN_inline - NH Nieuws

De familie Imming start nu een rechtszaak tegen de gemeente om alsnog hun gelijk te halen. Paul: "Als ze dit doorzetten dan zullen wij met de kinderen in een vrachtwagen moeten slapen. Want dat mag wel. Ik ga er wel echt kapot aan."

Privé