IJmond

Ondernemers in IJmuiden blij met extra toeristen: "Krenten in de pap"

16 februari 2019, 17.25 uur

NH Nieuws

IJMUIDEN - Er heerst blijdschap onder ondernemers op de boulevard in IJmuiden aan Zee: dit jaar nog kunnen ze tien extra cruiseschepen verwachten die zullen aanmeren in het vissersdorp. "Geweldig; Dit zijn de krenten in de pap."

Dat zegt horecaondernemer Herman Koster, die ook nog een strandwinkel runt op enkele honderden meters afstand van de cruiseterminal. "Er komen dan zoveel meer mensen deze kant op", vertelt hij enthousiast aan NH Nieuws. "Natuurlijk zullen een hoop toeristen ook met de touringcar vertrekken naar Amsterdam, maar gelukkig ook mensen die het strand en de winkels bezoeken", aldus Koster.

Lees ook: Hoe Velsen profiteert van de Amsterdamse toeristenbelasting voor cruisepassagiers

Donderdag kwam het nieuws naar buiten dat Britse rederijen het IJ in de hoofdstad inruilen voor de haven in IJmuiden. De reden hiervoor is de toeristenbelasting van 8 euro per dag, per passagier. Het bericht in het Parool over de toename van tien extra cruiseschepen in 2019 en vier in 2020, werd bevestigd door de beheerder van de terminal KVSA en Zeehaven IJmuiden.

'Fanastisch nieuws'
Op de boulevard werd de berichtgeving met een glimlach gelezen. "Dit is toch fantastisch", vertelt hij. "We hebben de inkoop voor de zomer vervroegd en ook iets meer besteld. "Er waren al een tijd geruchten, maar nu is het concreet. We staan ook in de terminal zelf met een shop, dus al die extra toeristen is geweldig nieuws voor ons."

Het eerste - extra - cruiseschip moet al in maart aanmeren.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!