Zaanstreek-Waterland

NL
V

Handgranaat gevonden bij horecazaken in centrum Purmerend

16 februari 2019, 12.22 uur · Aangepast 16 februari 2019, 16.56 uur · Foto: Inter Visual Studio / Lorenzo Derksen

De politie heeft de Achterdijk in het centrum van Purmerend enige tijd ontruimd na de vondst van een handgranaat. Het explosief is door de explosieven opruimingsdienst (EOD) meegenomen voor onderzoek.

De granaat lag voor de shishalounge. De eigenaar van de lounge is geschrokken. "Voor mij komt het als een shock. Naar mijn weten speelt er niks", zegt hij tegen NH Nieuws. Volgens de gemeente Purmerend lag de granaat eerst bij de coffeeshop, en is het explosief later verplaatst.

Naastgelegen woningen werden ook ontruimd. "Mensen zijn door de politie gemaand om te vertrekken", zegt een getuige tegen NH Nieuws.

Bekijk hieronder de beelden van de vondst van de granaat

Handgranaat gevonden in Purmerend (v2) - NH Nieuws

Een andere getuige meldt dat er de afgelopen dagen al meerdere malen politie voor de deur van de zaken stond. "Het is al de derde keer deze week, begint een mooie boel te worden. Ik maak me zorgen om de kinderen die over straat lopen."

Politieactie
Op 10 februari vond er ook een grote politieactie plaats in de omgeving. De politie kreeg een melding van een verdachte die mogelijk een vuurwapen bij zich had.

Meerdere politieauto's, agenten met kogelwerende vesten en een hondengeleider werden ingezet. De persoon is toen niet aangetroffen. Na uitgebreid onderzoek was ook nergens een vuurwapen te bekennen.

Het voorwerp lijkt te liggen op een prullenbak.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!
Inter Visual Studio