Ga naar Content
Noord-Holland

Zo krijg je deze lente veel diertjes in je achtertuin

16 februari 2019, 11.32 uur · Aangepast 16 februari 2019, 12.55 uur
Door: · Foto: ANP

Met de lente op komst, kun je een heleboel dieren naar je tuin trekken. Martijn Struijf van 'Waar Is Dat Beestje?' legt in een vlog uit hoe je dat moet doen en waar je op kan letten.

Er vallen vooral een heleboel vogels naar je tuin te halen. "Die gaan nu op zoek naar plekken waar ze hun jongeren kunnen opbrengen", zegt Martijn Struijf tegen NH Nieuws.

Allereerst moet je goed strooivoer kopen. "Hou er rekening mee dat er zonnebloempitjes, meelwormen en andere zaadjes in zitten. Hoe diverser hoe beter. Dan kunnen er meer vogels van profiteren."

Insectenplant
Een goede insectenplant in je tuin plaatsen, brengt ook meer voedsel. "Een vuilboom bloeit heel lang gedurende het jaar. Dat is een heel goede insectenplant. Vogels eten ook weer die insecten op."

Lees ook: Zeg maar dag tegen de winter: tijdelijk lenteweer

Ook belangrijk is ervoor zorgen dat de vogels kunnen drinken. Martijn raadt aan meerdere bakjes met water in je tuin te plaatsen. "Koolmezen, roodborstjes, pimpelmezen en musjes maken daar allemaal gebruik van."

Dekking
Verder moet je zorgen voor dekking met bijvoorbeeld een haag. "Als de kat van de buren langskomt, kunnen de vogels de haag in vliegen." Ook egels worden blij van struiken waar ze in kunnen schuilen. Met huisjes voor de dieren voorzie je hen ook van een verblijfplaats.

Lees ook: Steeds minder stadsvogels in Nederland

Wil je ook vleermuizen in je tuin? Dan raadt Martijn aan een spouwmuur te bouwen. De dieren verblijven ook graag onder dakpannen en achter een houten gevelbedekking.

Wie een vijvertje of een poel met water in zijn tuin heeft, kan bezoekjes krijgen van kikkers, salamanders en padden.

Wil je meer tips? Bekijk dan de video van Martijn hieronder:

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!