Start van hoofdcontent

Zaanstreek-Waterland

NL
V

Rook leidt naar 'zeer gevaarlijke' wietplantage op slaapkamer Koog aan de Zaan

15 februari 2019, 18.18 uur · Foto: Politie

De bewoonster van een woning aan de Jan de Wittestraat in Koog aan de Zaan mag van geluk spreken dat haar huis er nog staat. Toen er vanochtend dikke rookwolken uit de woning ontsnapten, spoedde de brandweer zich naar het adres, om kort daarna een hennepkwekerij te ontdekken.

De dikke rookwolken die onder het dak vandaan kwamen deden de brandweer het ergste vrezen. Om te controleren of er nog mensen of dieren in de woningen aanwezig waren, forceerde de brandweer een deur en ging de woning binnen. Mensen en dieren werden niet aangetroffen, maar in een van de slaapkamers stonden 78 wietplanten te bloeien. 

Bedrading ernstig aangetast
Een medewerker van netbeheerder Liander ontdekte dat de stroomtoevoer buiten de meter om plaatsvond, wat neerkomt of diefstal van stroom. De bedrading bleek zo ernstig aangetast dat op sommige plekken de stroomaders bloot lagen. 

De oorzaak van de brand is nog niet vastgesteld, maar de volgens de politie 'was hier minimaal sprake van een zeer gevaarlijke situatie'. De stroomtoevoer naar de woning is daarom volledig afgesloten. De bewoonster, een 48-jarige vrouw, is later vandaag aangehouden en wordt op het bureau verhoord.  

Zodra de situatie het toelaat, zal de hennepkwekerij worden geruimd. De planten en de apparatuur zijn in ieder geval in beslag genomen.  

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!