Ga naar Content
West-Friesland

Drie investeerders azen op noodlijdende kunststofverwerker Draka Polymer Films

15 februari 2019, 17.48 uur
Door: · Foto: NH Nieuws/Maarten Edelenbosch

Drie investeringsmaatschappijen hebben interesse in het Enkhuizer kunststofverwerkingsbedrijf Draka Polymer Films. Draka verkeert in financiële problemen en heeft daarom uitstel van betaling aangevraagd.

De investeringsmaatschappijen onderzoeken momenteel de boeken, om het bedrijf te voorzien van de noodzakelijke financiële injectie. Draka kampt met een schuldenlast van vijf miljoen euro. Vakbond FNV heeft een positief gevoel overgehouden aan een gesprek met de bewindvoerders en de directie van het bedrijf. "Er is voldoende geld in kas, en bovendien draait het bedrijf nog volop. Met extra financiële middelen kan Draka noodzakelijk investeringen doen", vertelt vakbondsvertegenwoordiger Julie Schouten. 

Lees ook: Bewindvoerders voorzichtig positief over doorstart Draka Enkhuizen

Vrees voor ontslagen heeft de vakbond dan ook niet. "Er is juist te weinig personeel, en er moet meer geproduceerd worden. Alleen heeft het bedrijf nu last van twee slechte jaren: 2016 en 2017. In 2018 is lichte winst gedraaid, en we hebben er vertrouwen in dat dit kan doorzetten", aldus Schouten.

Mocht er niet tot een akkoord met de investeerders worden gekomen, wordt er gekeken naar andere mogelijkheden voor een doorstart. Eerder lieten de bewindvoerders al weten binnen enkele weken duidelijkheid te verwachten.

Bekijk hieronder het interview met bewindvoerder Axel de Groot van vorige week.

Mogelijk doorstart voor Draka - NH Nieuws

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!
Foto: NH Nieuws/Maarten Edelenbosch