Ga naar Content

Heerhugowaard en Langedijk samen aan de slag met ontwikkeling stationsgebied

Buurgemeenten Heerhugowaard en Langedijk gaan samen optrekken bij de ontwikkeling van het stationsgebied van Heerhugowaard. De verloofden - ze willen per 2022 fuseren - hebben daarvoor op Valentijnsdag een overeenkomst getekend om tot een gezamenlijke visie voor het stationsgebied te komen. Tot voor kort zat Heerhugowaard alleen aan het roer.

Van mediapartner Heerhugowaard Centraal

Het is de ontwikkeling van het stationsgebied in Heerhugowaard geweest, en dan met name de geplande woontoren van twintig verdiepingen, die de tegengestelde belangen van Heerhugowaard en Langedijk aan de oppervlakte bracht. Langedijk heeft moeite met die hoogbouw die ook de skyline van de dorpse gemeente gaat bepalen.

Om aan te geven dat alle belangen meewegen, en dan met name die van de omgeving, hebben beide gemeenten vanmiddag de bestuursovereenkomst ‘Samen aan de slag’ ondertekend.

Lees ook: Bijna zes miljoen euro voor verbouwing stationsgebied Heerhugowaard

Maar dat was pas nadat twee wethouders van Langedijk en twee van Heerhugowaard zich op fietsersbrug de Krul, precies op de scheidslijn tussen Waards stadsgebied en Langedijker natuur, tot elkaars Valentijn hadden verklaard. Een symbolische liefdesverklaring op bestuurlijk niveau.

"De samenwerking biedt kansen om de cultuurhistorische waarden van Langedijk te borgen en te versterken", vertelt Langedijker wethouder Nils Langedijk. "Ik ben ervan overtuigd dat de plannen zodanig kunnen worden ontwikkeld, dat recht wordt gedaan aan de belangen van beide gemeenten", vult wethouder Monique Stam (Heerhugowaard) aan.

Lees ook: Verlovingsnieuws: Vanaf 2022 willen Langedijk en Heerhugowaard één gemeente vormen

Volgens de Waardse wethouder Ad Jongenelen gaat het om de eerste getekende overeenkomst tussen Heerhugowaard en Langedijk sinds de buurgemeenten trouwplannen met elkaar hebben.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!
Foto: gemeente Langedijk