Ga naar Content
Amsterdam

OM eist dat Amsterdamse 'poepbesmeurder' hulp zoekt

14 februari 2019, 13.50 uur
Door: · Foto: NH Nieuws

De 42-jarige Gonzalo B. moet zich van het Openbaar Ministerie (OM) psychisch laten behandelen omdat hij vijf vrouwen met poep zou hebben besmeurd in het Amsterdamse Vondelpark. Doet hij dat niet, dan wil de aanklaagster dat hij zes maanden de cel in gaat. Ook eiste ze een werkstraf van 240 uur.

B. maakte volgens de officier van justitie in de periode van augustus 2017 tot april 2018 het Vondelpark in Amsterdam onveilig door joggende en fietsende vrouwen van achteren aan te vallen. Daarbij werden hun gezichten besmeurd met poep, die volgens het OM bij enkele slachtoffers in de mond, ogen en neus terechtkwam. Een van de slachtoffers was een 14-jarig meisje. Ook zou hij in het Amstelpark masturberend achter een joggende vrouw zijn aangegaan. De vrouwen voelden zich volgens de officier van justitie "heel erg vies en heel erg vernederd".

Grote impact
"Het heeft ook veel impact gehad op veel andere Amsterdamse vrouwen en meisjes, die de parken hebben gemeden." Ze vermoedt dat de poep van hem zelf was, omdat de slachtoffers spraken van een "warme of lauwe" substantie.

Lees ook: Zeker vier vrouwen met stinkende substantie besmeurd in Vondelpark Amsterdam

De verdachte ontkent alle beschuldigingen. "Ik zou echt niet mensen in hun gezicht besmeuren. Ik ben een heel schoon persoon en douche wel drie tot vier keer per dag."

Poep aan deurkruk
Volgens het OM zijn er voldoende aanwijzingen dat hij het heeft gedaan. Zo bleek dat B. eind 2016 bij buren voor de deur heeft gepoept, waarna de uitwerpselen door de brievenbus waren gedaan en de deurkruk ermee was besmeurd. B. erkent dit en zegt dat hij het deed omdat zijn vrouw wilde scheiden en hij zich niet kon uiten. Tijdens observaties hebben agenten twee keer gezien dat hij op straat poepte en de uitwerpselen in een papiertje wikkelde en in zijn auto legde. Ook kwam hij veelvuldig in de betreffende parken en voldoet hij volgens het OM aan het signalement.

Lees ook: Meisje (14) besmeurd met onbekende substantie in Vondelpark

De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!