Ga naar Content

Serie plofkraken in Amsterdam

14 februari 2019, 12.45 uur · Aangepast 4 maart 2019, 14.30 uur
Door: · Foto: Plofkraken

AMSTERDAM - Sinds september vorig jaar zijn er meerdere pogingen gedaan om plofkraken te plegen in Amsterdam. De teller staat nu op twaalf pogingen, waarvan slechts één keer de daders er met een buit vandoor gingen. De politie zoekt getuigen en geeft foto's en beelden van bewakingscamera's vrij.

Tussen eind oktober 2018 en begin januari 2019 hadden plofkrakers het twaalf keer op geldautomaten in Amsterdam voorzien: elf keer in Amsterdam-West en één keer in Amsterdam-Noord. In de reeks bleef het drie keer bij een poging, in de andere gevallen werden de geldautomaten met behulp van explosieven opgeblazen. Dit had aanzienlijke schade aan de automaten, gevels en panden tot gevolg. Ook moesten meerdere keren omliggende woningen worden ontruimd, omdat er sprake was van (mogelijk) achtergebleven explosieven. Gelukkig bleef het overal bij materiele schade en vielen er geen gewonden.

Wie meer weet over deze zaak, kan contact opnemen met de politie via 0800-6070. Misdaad anoniem melden kan via 0800-7000. Bekijk alle zaken uit Bureau NH hier terug.