Ga naar Content
Amsterdam

Medewerkers staan massaal achter KLM-baas Pieter Elbers

14 februari 2019, 13.05 uur · Aangepast 14 februari 2019, 14.10 uur
Door: · Foto: NH Nieuws

Over een paar maanden loopt de termijn van KLM-baas Pieter Elbers af. Toch willen ruim 18.000 KLM-medewerkers niet dat CEO van het bedrijf vertrekt. Reden voor een medewerker om een petitie te starten voor een herbenoeming van z'n baas. Inmiddels is de petitie al duizenden keren ondertekend.

Het personeel is bang dat de positie van KLM binnen Air France-KLM een stuk slechter wordt. Ook zijn er zorgen over de werkgelegenheid. "De teller tikt nog steeds door", vertelt Frank van der Werff, initiatiefnemer van de handtekeningenactie. 

Pieters Elbers volgt in 2014 Camiel Eurlings op als president-directeur van de luchtvaartmaatschappij. Ondanks het doorvoeren van een grote reorganisatie en het verbieden van een staking in bedrijfkleding, is Elbers mateloos populair onder zijn medewerking. 

Lees ook: KLM overweegt vertrek uit Amstelveen

"Wij laten zien dat we achter Elbers staan. Net als de KLM raad van comissarissen, de OR, de 120 topmanagers van de KLM en de regering", aldus Van der Werff. 

Zorgen
De handtekeningen worden vandaag aangeboden aan Air France-KLM. "We willen Pieter Elbers een hart onder de riem steken en tegelijkertijd kunnen we aan Nederland en Frankrijk laten zien dat wij ons als personeel zorgen maken", klinkt het.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!