Ga naar Content

Toch een beetje liefde tussen Formule 1-rivalen Zandvoort en Assen

Op de dag van de liefde heeft Circuit Assen geprobeerd de relatie met Circuit Zandvoort te verbeteren. Tussen de twee racebanen is al maanden een heftige strijd gaande om een Nederlandse Grand Prix te mogen organiseren.

Met 95 rozen en een enorme taart ging Circuit Assen op liefdespad. "We vinden het heel belangrijk dat de Grand Prix naar Nederland komt", vertelt Joost van Keulen, woordvoerder van de businessclub Grand Prix Assen. "Het liefst naar Assen, maar Zandvoort staat op pole position. En wij willen deze cadeautjes aanbieden om de liefde aan Zandvoort en de liefde aan Formule 1 te verklaren op deze Valentijnsdag."

Lees ook: 'Uitblijven rijksbijdrage geen bottleneck voor komst Formule 1 naar Zandvoort'

De rozen en de taart werden geaccepteerd door Erik Weijers, de Chief Operating Officer van Circuit Zandvoort. "Fantastisch", was zijn reactie. "Wij gaan daar van genieten".

Op deze Valentijnsdag was er niet iemand bij Circuit Zandvoort aanwezig die een inhoudelijke reactie kon geven op het liefdesverzoek. Maar niet getreurd, een tweede date moet uitkomst bieden. "We hebben een uitnodiging om door te praten", vertelt van Keulen. "En dat gaan wij ook doen, want we trekken allebei aan hetzelfde eind en het is belangrijk dat dat duidelijk is."

Deadline
Zandvoort heeft de meeste kans de Formule 1-races binnen te halen. Als het ze lukt om het voor 31 maart rond te krijgen, wordt er vanaf mei 2020 zeker drie keer gereden in de badplaats. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!