Ga naar Content
Amsterdam

Frits Barend na 'KUT VAR'-tweet: "Kwam recht uit mijn hart"

14 februari 2019, 09.20 uur · Aangepast 14 februari 2019, 11.44 uur
Door: · Foto: ANP

Vele voetballiefhebbers zagen gisteren hoe een sterk Ajax gisteravond in de heenwedstrijd van de achtste finales van de Champions League strijdend ten onder ging tegen het Spaanse Real Madrid. Dat er uiteindelijk 1-2 en geen 2-2 op de borden stond, was in de ogen van menigeen, onder wie journalist en Ajaxfan Frits Barend, dan ook zeer onterecht.

De Amsterdammers kwamen vlak voor rust namelijk op een 1-0 voorsprong door een rake kopbal van de Argentijn Nicolás Tagliafico. Terwijl het feestje al was gevierd en de 22 mannen op het veld klaarstonden voor de aftrap, besloot de scheidsrechter toch te gaan kijken of hij de goal wel kon goedkeuren. Nee, zo besloot de arbiter. En dat tot woede van Frits Barend, die zich direct tot Twitter wendde om zijn frustratie te uiten:

(Artikel gaat verder onder de tweet)

"KUT VAR, zes hoofdletters. Dat kwam recht uit mijn hart", zegt Barend in De Ochtendshow op NH Radio. "Ajax speelde met name de eerste 20 minuten fantastisch voetbal. Real werd helemaal zoekgespeeld, terwijl ze waarschijnlijk dachten: 'ach, dat Ajax pakken we wel'. Heel hautain, een beetje zoals Ajax ook tegen Heracles speelde."

(Artikel gaat verder onder de video)

Frits Barend VAR - NH Nieuws

'Stadion veerde op'
Hij vervolgt: "Je zag Real kijken: 'verdomme, wat gaat er nu gebeuren?' Die goal viel toen en dat hele stadion veerde op! Maar dan zie je de scheids naar de VAR lopen en dan denk je: 'het zal toch niet?'. Dat was zo'n ongelofelijke klap. De spelers van Real protesteerden niet na de goal, dat zegt toch al genoeg?"

Ondanks de nederlaag is Barend trots op 'zijn club'. "Ajax kan het dus nog steeds wel. Waarom kunnen ze het gee-vee-dee wel tegen Real en niet tegen Heracles? Zoals ze gisteren speelden, zijn ze beter dan Atlético Madrid!"

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!