Ga naar Content
Zaanstreek-Waterland

'Geldverzamelaar' bedreigt winkelier en gaat er met de kas vandoor

13 februari 2019, 20.29 uur · Aangepast 5 juni 2019, 08.58 uur
Door: · Foto: Bureau NH

Wat leek op een onschuldige man die zeldzame bankbiljetten verzamelt, eindigt in een brute overval. Op 4 augustus 2018 wordt een telefoonwinkel aan de A.F. De Savorin Lohmanstraat overvallen door een man en een vrouw.

Het tweetal doet zich voor als klanten en maken een praatje met de verkoper. De man begint over zijn 'zeldzame verzameling bankbiljetten'. Hij zoekt een bepaald exemplaar van het bekende briefje van vijftig euro.

De winkelier zoekt in zijn kantoor tussen de briefjes. De klant doet niet moeilijk en loopt ook het kantoor binnen. Hij pakt tot twee keer toe de biljetten uit handen van de verkoper, die vervolgens merkt dat er geld weg is.

Bedreiging
Dan valt hij de verkoper het kwartje. Maar het is te laat. Buiten het bereik van camera's bedreigt de man de winkelier met een mes en pakt hij wat hij pakken kan uit de handen van de onschuldige verkoper.

Bureau NH besteedt aandacht aan het rovende duo. Heeft u tips? Neem dan contact op met de politie.

190213B_1711_OVERVAL_TELECOMWINK - NH Nieuws

🚓 Weet jij meer over deze zaak?
Wie meer weet over deze zaak, kan contact opnemen met de politie via 0800-6070. Misdaad anoniem melden kan via 0800-7000. Bekijk alle zaken uit Bureau NH hier terug.