Start van hoofdcontent

Alkmaar

NL
V

Buurman afgebrande schuren Oudkarspel: "Hoorde platen van de gebouwen kletteren"

13 februari 2019, 10.35 uur · Aangepast 13 februari 2019, 17.48 uur

De buurman van de getroffen boerderij in Oudkarspel waar vanochtend in alle vroegte een zeer grote brand uitbrak, werd vanochtend bruut gestoord door kletterende platen. "Ik heb m'n vrouw en kind geroepen en ben direct het huis uitgegaan", vertelt hij aan NH Nieuws.

De brand ontstond in een grote schuur vol met pallets aan de Laanweg. De uitslaande vlammen sloegen over naar meerdere schuren in de buurt. Maar door snel optreden van de brandweer, werd het huis van de buurman van het bloemenbedrijf gespaard. "Er werd een douchegordijn gespoten tussen het vuur en mijn huis, waardoor het geen vlam kon vatten."

Lees ook: Zeer grote brand in meerdere schuren in Oudkarspel: omliggende woningen ontruimd

Volgens de buurtbewoner zijn er drie koelhuizen en twee schuren afgefikt. "Het was heel heftig. Ik hoorde rond 07.00 uur de platen van de gebouwen kletteren. Gelukkig is er niemand gewond geraakt."

Tekst loopt door onder de video

Buurman over brand Oudkarspel - NH Nieuws

Het is vooralsnog een raadsel hoe de brand in de schuur is ontstaan. Daar wordt op dit moment onderzoek naar gedaan. Er wordt ook onderzocht of er asbest is vrijgekomen. De brand is inmiddels helemaal uit, de gebouwen worden door de brandweer gesloopt. 

Omliggende woningen zijn uit voorzorg ontruimd, het gaat om zo'n 20 tot 30 huizen. Bewoners worden opgevangen in hotel De Buizerd in Oudkarspel.

NL-Alert
Bewoners in de buurt zijn door een NL-Alert op de hoogte gesteld van de situatie en worden verzocht ramen en deuren gesloten te houden. "De grootste rookwolken zijn inmiddels wel verdwenen, maar de NL-Alert blijft nog wel van kracht." De dikke, zwarte rookwolken waren in de wijde omgeving te zien.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!