Haarlemmermeer

Voortbestaan Repair Café Zwanenburg nog onzeker: "Jammer als het verdwijnt"

12 februari 2019, 18.00 uur · Aangepast 12 februari 2019, 18.19 uur

NH Nieuws

HAARLEMMERMEER - Blijft het Repair Café in Zwanenburg bestaan? Dat is de vraag die de organisatie en vrijwilligers bezig houdt. De laatste maanden is het aantal bezoekers erg laag. En daar moet iets aan veranderen.

Bij het Repair Café proberen vrijwilligers met twee rechterhanden, zoals Jan of Ton, alles te maken wat defect is. Van fietsen en oude klokken, tot elektronische apparatuur. Maar de organisatie was er de afgelopen maanden niet zeker van of het Repair Café wel kon blijven bestaan. Bij de vorige editie kwam er zelfs niemand op af. "We werken met vrijwilligers en die willen iets te doen hebben", vertelt bestuurslid Rien Wattel. "We zouden het heel jammer vinden als het moet stoppen."

Daarom besloot Rien een oproep in de lokale krant te plaatsen, bij onze mediapartner HC Nieuws. Het heeft duidelijk effect gehad, want de opkomst is al tijden niet zo hoog geweest. "We hebben al tien klanten", zegt Rien blij. "En er is zelfs een wachtrij. Het dreigen heeft blijkbaar wel zin gehad!", lacht hij. 

Klanten
De Zwanenburgers hopen dat de klanten blijven komen, want die willen het Repair Café niet missen. Zo laat Henk Groot vandaag zijn stofzuiger maken. "Die schee er zondag mee uit. Nou is het zondag natuurlijk een heilige dag, maar dan moet ie het nog wel doen", zegt Henk. "Het zou jammer zijn als het Repair Café verdwijnt, want dan verdwijnt er wéér iets uit Zwanenburg. En voor de ouderen, die het niet zo breed hebben, kunnen hier voor een paar euro iets laten maken."

"Het is goedkoop, dichtbij en je stapt zo even binnen", zegt een bezoeker die zijn Zaanse klok hoopt te laten maken. Een andere meneer laat vandaag zijn broek inkorten. "Hij is te lang, want ik krimp steeds meer", grapt hij. Voor hem is het Repair Café een uitkomst, aangezien hij alleen is en niet alles zelf kan. "Ik zou heel blij zijn als het blijft."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!