Ga naar Content

Parkeerdrama in centrum Purmerend: honderden plekken zijn verdwenen

In het centrum van Purmerend rond de Koemarkt klagen ondernemers, bewoners en automobilisten steen en been over het verdwijnen van honderden parkeerplaatsen. Ze zijn bezig met een petitie voor veel meer parkeerplaatsen.

Een man die tevergeefs op zoek is naar een parkeerplek heeft aan het woord 'parkeren' al genoeg om zijn gal te spuwen tegenover NH Nieuws. "Het is een drama", zegt hij, "het is verschrikkelijk, niet alleen voor ons, maar ook voor de middenstand. We hebben van de week een hapje gegeten hier en die man is gewoon een kwart van zijn omzet kwijt omdat het parkeren zo'n drama is op dit moment."

Lia Oud woont in de binnenstad en kan haar auto al tijden nauwelijks kwijt. Voor haar bezoek is er al helemaal geen plek. "Dan moet ik zeggen: zet je auto maar aan de rand van Purmerend of in zelfs in Zuidoostbeemster."

Zeker 100 plekken weg
Lia vertelt dat door de bouw van de markthal op de Koemarkt er plekken zijn verdwenen en er zijn nog eens veel plaatsen weg door de sloop van de tijdelijke parkeergarage erachter. Zeker zo'n 100 plaatsen minder.

"Die garage was al vijf jaar over tijd en ze weten dus ook al vijf jaar dat hij moet worden afgebroken", zegt Lia, die niet begrijpt dat daar geen rekening mee is gehouden. Op de plek komt geen parkeergarage terug, maar een markt.

'Mensen blijven thuis'
Ondernemer Isabella Hendriks vertelt waartoe het parkeertekort heeft geleid: "Mensen van buitenaf, ouderen die slecht ter been zijn, die blijven thuis." Lia voegt toe dat de winkeliers in de buurt al moeilijk personeel kunnen vinden en nu kunnen zij dat zeker niet, omdat dat personeel nergens kan parkeren.

De bewoners en ondernemers zijn een petitie begonnen om ervoor te zorgen dat er weer voldoende parkeerplaatsen komen.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!
Foto: NH Nieuws