IJmond

Weinig animo voor vuurwerkgesprek Velsen: "Honderden reacties, 12 mensen aanwezig"

12 februari 2019, 11.21 uur · Aangepast 14 februari 2019, 17.12 uur · Door Lotte Stekelbos

ANP
ANP

VELSEN - De gemeente Velsen organiseerde begin dit jaar een poll op sociale media om inwoners te vragen of zij liever één vuurwerkshow willen en een vuurwerkverbod, of zelf particulier willen blijven afsteken. Er was veel animo en liefst 1.600 mensen vulden de poll in, maar op de aansluitende bijeenkomst kwamen - tot teleurstelling van de gemeente - slechts twaalf mensen opdagen.

Velsen ondervindt naar eigen zeggen veel hinder en schade door het vuurwerk en denkt daarom na over een centrale vuurwerkshow en een verbod. Burgemeester Frank Dales wilde eerst een peiling onder de inwoners van de gemeente, voordat hij hierover een besluit wilde nemen. 

Lees ook: Einde van een traditie? Meerderheid NH Nieuws-panel wil vuurwerkverbod

Maar liefst 1.600 mensen vulden een poll in op Facebook-pagina van de gemeente. Er ontstond een pittige discussie. "De uitkomst van de poll was enorme verdeeld. We kwamen precies uit op 50/50. Onze volgende stap was het organiseren van een bijeenkomst om de verschillen met elkaar te bespreken", vertelt Edwin van 't Hart, communicatieadviseur van de gemeente.

Weinig animo
Tot grote teleurstelling van de organisatie meldden slechts 22 mensen zich aan en kwamen er daar maar 12 mensen van opdagen. "We vinden het erg jammer dat het gesprek zo klein is gebleven, nadat er zoveel animo was voor de poll", vertelt van het Hart. 

Lees ook: Amsterdamse agent bekogeld met zwaar vuurwerk tijdens jaarwisseling: "Frustrerend"

Ondanks de lage animo, was het volgens Van 't Hart een leuk en productief gesprek. Het onderwerp is afgesloten en er wordt een voorstel uitgeschreven door de gemeente. Deze verwacht nog voor de zomer een uitspraak te doen over het eventuele vuurwerkverbod en de show. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!