Start van hoofdcontent

IJmond

nl

Ruïne van Brederode wil 'historie weer levend maken'

12 februari 2019, 10.01 uur · Foto: Aangeleverd

De Ruïne van Brederode in Santpoort-Zuid is dit jaar op zoek naar bijzondere vrijwilligers. "We willen met de gastheren en gastvrouwen de historie weer levend gaan maken", vertelt Angelique Schipper van de organisatie.

Vanaf 2 maart gaan de poorten van het markante Santpoortse bouwwerk weer open. Voor de zo genoemde Bewoond-weekenden wordt uitgekeken naar historische personages. Om als gastheer of gastvrouw de bezoekers mee terug te nemen naar de Middeleeuwen, vertelt Schipper enthousiast aan NH Nieuws. "En wanneer maak je nu mee dat je in een andere rol stapt? En dat iedereen het leuk vindt wat je doet?", aldus Schipper.

Opening
Op zaterdag 2 maart wordt tijdens het openingsweekend de vlag gehesen door burgemeester Frank Dales. "Het staat dan echt bol van de activiteiten voor jong en oud, dus ik raad iedereen aan te komen."

De ruïne is sinds 2016 in het bezit van de Stichting Monumenten Bezit en wordt beheerd door de vrijwilligers en beheerders van Stichting Heerlijkheid Brederode.

Voor meer informatie om vrijwilliger te worden kun je terecht op de website of stuur je een e-mail naar [email protected] 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!
Ruïne van Brederode - NH / Dennis Mantz