Alkmaar

Heiloose buurt 'mantelzorgt' voor buurvrouw: veel animo voor magnetron-hulp

12 februari 2019, 16.29 uur

Adobe Stock
Adobe Stock

HEILOO - Liann uit Heiloo zit in een rolstoel en kan niet alles doen in huis. Het opwarmen van haar eten en het bedienen van een magnetron bijvoorbeeld, dus heeft buurman Paul Dirks online een oproepje geplaatst om een groepje buurtbewoners op te trommelen, die in wisseldienst voor haar komen 'mantelzorgen'.

"We hebben al tien aanmeldingen nu", vertelt Paul enthousiast aan NH Nieuws. "En dat terwijl dit hele verhaal pas een week of drie geleden begon."

Oproep
Toen lag er bij Paul en zijn gezin een brief op de deurmat, waarin Liann haar verhaal uitlegde en om hulp vroeg. Liann werkt een paar dagen in de maand op een basisschool. Daarnaast werkt ze ook als vrijwilliger met jongeren. Een deel van haar zorg regelt Lian via haar persoonsgebonden budget, maar voor sommige kleine klusjes, zoals de magnetron bedienen, zoekt ze graag hulp uit haar omgeving.Paul: "Tot voor kort deed een groepje dames uit de buurt dat, maar zij werden allemaal ouder en konden niet meer helpen. En haar eigen netwerk is beperkt."

Lees ook: Mantelzorgers in het zonnetje gezet: "Zwaar? Het overkomt je"

En dus probeerde Liann op verschillende manieren aan nieuwe magnetron-hulp te komen, onder andere via internet en een oproep bij de supermarkt. "Maar zonder succes, totdat wij haar brief zagen", vertelt Paul. "Ik heb een gesprek met haar gehad en dat klikte. Op verzoek van Liann heb ik vervolgens een berichtje op Facebook geplaatst en Heiloërs in de buurt gevraagd of ze af en toe haar eten wilden komen opwarmen, op zaterdag- en zondagavond."

Aanmeldingen
De animo om Liann te helpen is groot, want inmiddels zijn er al tien aanmeldingen. "Eigenlijk veel te veel", lacht Paul. "Want het is een klusje van tien minuten. Maar goed, nu kunnen we het mooi rouleren." 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!