Amsterdam

NL
V

Amsterdamse wethouder na brand: "Alles doen zodat leerlingen snel naar school kunnen"

12 februari 2019, 06.44 uur · Aangepast 12 februari 2019, 09.55 uur · Foto: Inter Visual Studio/Stefan Roode

De gemeente Amsterdam gaat er alles aan doen om ervoor te zorgen dat de 800 leerlingen van het Vossius Gymnasium zo snel mogelijk weer naar school kunnen. Dat laat onderwijswethouder Marjolein Moorman weten.

De leerlingen krijgen vandaag vrij nadat het pand beschadigd raakte door brand. Het vuur brak gisteravond uit in het plafond van een bijgebouw dat door de school als kantine wordt gebruikt. De brand zat in verschillende vloeren.

Om te voorkomen dat de vlammen zich verder zouden verspreiden, werden alle vloeren opengemaakt.

Schrik
Op het moment van de brand, werden er avondlessen gegeven. Volgens wethouder Moorman zijn de aanwezigen met de schrik vrijgekomen. Hoe groot de schade precies is, is nog niet bekend. 

Lees ook: Amsterdamse middelbare school morgen dicht na brand in bijgebouw

Via de website en op de Facebookpagina, heeft de school bekendgemaakt dat het Vossius vandaag in ieder geval dicht blijft. Het is nog niet zeker of de school woensdag wel open kan.

I.v.m. de brand die eerder vanavond uitbrak, is het Vossius morgen, dinsdag 12 februari gesloten. Voor meer info mail...

Posted by Vossius Gymnasium on Monday, February 11, 2019

Op sociale media zoals Instagram reageren veel leerlingen verheugd dat ze vrij hebben. Zo kwam er snel na de brand een zelfs een 'Vossius in brand'-account online op Instagram.

Inter Visual Studio/Stefan Roode