Start van hoofdcontent

IJmond

NL
V

'Negentien vernielingen en mishandelingen gelinkt aan jeugdbende Beverwijk'

11 februari 2019, 19.32 uur

Waren het vorige week nog zes incidenten, inmiddels vermoedt de politie dat de jeugdbende die delen van Beverwijk en Heemskerk onveilig maakt, verantwoordelijk is voor negentien mishandelingen en vernielingen.

Dat zegt een politiewoordvoerder tegen Noordhollands Dagblad. "We tellen op dit moment 19 incidenten die we meenemen in het onderzoek. Naast een aantal mishandelingen gaat het ook om vernielingen." Of er net zoveel aangiftes zijn binnengekomen is niet bekend.

Lees ook: Jeugdbende actief in Beverwijk: volop aandacht van burgemeesters en politie 

Afgelopen week beklaagden slachtoffers en hun ouders zich over de voortgang van het onderzoek. Hoewel de eerste aangifte al van oktober vorig jaar dateert, is er tot hun teleurstelling nog niemand aangehouden. De politie liet daarop weten bezig te zijn met 'gedegen onderzoek' dat er toe moet leiden dat de daders 'langer dan drie dagen achter een dikke deur verdwijnen'. 

Heft in eigen hand
Vanwege het uitblijven van aanhoudingen overwegen slachtoffers zelfs het heft in eigen hand te nemen, zo zeiden zij afgelopen week tegen de krant. De politie raadt dat ten zeerste af, en te vertrouwen op het recherchewerk.

Lees ook: Zwaar mishandeld door jeugdbende Pilotenbuurt: 'Ik durf niet alleen meer naar buiten'

De bende heeft zich afgelopen weekend stilgehouden, schrijft de krant, al was dat mogelijk het gevolg van de intensievere surveillances door de politie. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!