Zaanstreek-Waterland

Gratis schaatsen in Poelenburg dankzij 700 boetes

11 februari 2019, 17.26 uur

NH Nieuws

ZAANSTAD - De lente hangt al in de lucht, maar in de Zaanse wijk Poelenburg kan de komende twee weken nog volop geschaatst worden. En dat is dankzij alle boetes die inwoners van de wijken Poelenburg en Peldersveld vorig jaar hebben betaald voor het verkeerd aanleveren van afval.

Daarom is de toegang gratis, de schaatsen ook en zelfs een warm drankje kost niets. "Dat is natuurlijk geen uitnodiging om afval te blijven dumpen, maar dit is wel iets moois dat eruit voortkomt. Voor de buurt, maar ook voor heel Zaanstad", zegt Marleen Troost van de gemeente.

Beter dan les
Dankzij de 700 boetes van 2018 staan de leerlingen van het Trias VMBO uit Krommenie vandaag op het ijs. "Dit is leuk, beter dan les", zegt een meisje. "Het is al weer lang geleden dat ik geschaatst heb. Ik val veel, haha", zegt een jongen. Maar hij kent geen angst. "Nee hoor, ik ga er vol voor!"

Iedereen is welkom
Joey Naus van het Sportbedrijf Zaanstad vindt het een mooi initiatief in Poelenburg. "Mooi om te zien, dit komt de saamhorigheid in de wijk ten goede. En iedereen is welkom, jong en oud, om een warm drankje te komen doen."

De ijsbaan is nog open tot en met 22 februari, ook in de avonden. Deze week komen allerlei scholen langs en vanaf volgende week mag iedereen de ijzers onderbinden.

De ijsbaan ligt tussen Centrum Jong en de moskee aan de weg Poelenburg. Handschoenen zijn verplicht. Klik hier voor meer informatie.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!