Gooi

'Slachtoffer' van ijssalonhoudster Gilly blijkt kopschopper met strafblad

12 februari 2019, 11.08 uur · Aangepast 12 februari 2019, 11.54 uur

NH Nieuws
NH Nieuws

HILVERSUM - De 21-jarige ex-marechaussee Chesney S., die na aanhoudend getreiter een klap kreeg van de Hilversumse ijssalonhoudster Gilly Emanuels, heeft meer op z'n kerfstok dan tot dusver aangenomen. Hij werd vorig jaar veroordeeld door de politierechter voor een mishandeling waarbij hij het weerloze slachtoffer tegen z'n hoofd zou hebben getrapt.

Dat bevestigt de politierechter aan NH Nieuws na berichtgeving in De Gooi- en Eemlander gisteren. S. en vriend Michael R. kregen vorig jaar op de verjaardag van S. in het centrum van Hilversum ruzie met een bekende. Al snel gingen de dronken mannen elkaar te lijf. Nadat het slachtoffer op de grond is gevallen, schoppen S. en R. hem beiden nog minimaal één keer tegen zijn hoofd. 

Die mishandeling dateert uit augustus 2018, een jaar nadat S. en consorten het leven van ijssalonhoudster Gilly Emanuels zuur maakten. Maandenlang zouden ze de eigenaresse van ijssalon 't Perronnetje hebben uitgescholden voor onder meer 'kankernegerin' en 'kankerzwarte', een ruit van de ijssalon hebben ingegooid en een van haar vlaggen met poep hebben besmeurd.

Lees ook: OM eist 120 uur taakstraf tegen 'geterroriseerde' Hilversumse ijssalonhoudster

Als in augustus 2017 voor haar de maat voor haar vol is, gaat ze met een dweil achter de jongeren aan en raakten ze slaags met Chesney. "Ik voelde mij zo bedreigd. Ik heb de dweil uit m'n winkel gepakt en niet met de intentie om hen te slaan, maar om ze af te schrikken. In de hoop dat ze bang zouden worden en weg zouden gaan", zei ze daarover in de rechtszaal. Waar ze geen rekening mee hield, was dat het tafereel werd opgenomen met een smartphone. 

Lees ook: Gilly werd uitgescholden voor kankernegerin, maar moet na zelfverdediging zelf naar de rechter

Door voor eigen rechter te spelen, ging ze over de schreef, zo vindt het Openbaar Ministerie. De officier van justitie eiste vorig week dan ook honderdtwintig uur taakstraf, waarvan de helft voorwaardelijk, tegen haar. Daarmee is de straf die haar boven het hoofd hangt bijna net zo zwaar als de straf die S. heeft gekregen voor zijn aandeel in de ‘kopschopmishandeling’ in augustus 2018. S. werd namelijk veroordeeld tot honderd uur werkstraf, waarvan dertig uur voorwaardelijk. 

(Tekst gaat verder onder de video)


Nog voor zijn veroordeling voor dat geweld zette de Koninklijke Marechaussee hem op straat. Bevestigd wordt het niet, 'maar in zijn algemeenheid geldt dat als iemand bij ons van zoiets wordt verdacht en het wel duidelijk is dat er een veroordeling volgt, dat al reden voor ontslag kan zijn', zo laat een woordvoerder van de militaire politiedienst aan de krant weten. 

Lees ook: Man (19) die eigenaresse ijssalon belaagde ontslagen bij Koninklijke Marechaussee

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!