Alkmaar

Akersloter betrapt inbrekersduo en vecht ze het huis uit

11 februari 2019, 16.05 uur

Adobe Stock
Adobe Stock

AKERSLOOT - Een 35-jarige inwoner van Akersloot heeft gisteravond al worstelend en vechtend twee inbrekers uit zijn huis verdreven. Hij betrapte het duo bij thuiskomst.

De man kwam gisteravond rond 19.30 uur thuis en zag bij het opendoen van de voordeur dat de tussendeur van zijn huis openstond. Ook zag hij dat in de woonkamer een vaas op de grond lag, schrijft de politie op haar website. Op de eerste verdieping hoorde hij gerommel en liep de trap op. Daar kwam hij de eerste inbreker tegen.

Lees ook: Zaandijker overmeestert inbreker in eigen woning

Val van trap
De bewoner pakte de inbreker vast, maar kreeg op dat moment een duw van de tweede inbreker die net kwam aanlopen. De Akersloter viel van de trap en nam in zijn val een van de twee boeven mee. Onderaan de trap kwam het nog tot een handgemeen, waarbij de Akersloter een van de inbrekers een rake klap gaf. 

De bewoner kreeg vervolgens nog een schop na, waarop het inbrekersduo de woning uitvluchtte en in het duister van de avond verdween. De man raakte verder niet gewond, aldus de politie, die adviseert om in het vervolg gelijk 112 te bellen.

Lees ook: Vrouw verjaagt inbrekers door op deur te bonken

Getuigen gezocht
De politie is op zoek naar getuigen. De inbrekers vluchtten rond 19.30 uur weg uit de woning, in de omgeving van de Buurtweg.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!