Start van hoofdcontent

Zaanstreek-Waterland

NL
V

Muziekschool Waterland wil eigen ruimte in gebouw poppodium P3

11 februari 2019, 16.27 uur
Door Elja de Beer · Foto: Isabella Prins

Muziekschool Waterland wil intrekken in het gebouw van pop- en cultuurpodium P3 aan de Purmersteenweg in Purmerend. De plannen worden morgen voorgelegd aan de gemeenteraad. De twee werkten al samen, maar die samenwerking wordt in de toekomst - als het aan de muziekschool en het poppodium ligt - verder uitgebreid.

Door middel van een verbouwing willen de muziekschool en het poppodium de krachten bundelen, zo geven ze aan. Op de plek waar nu kantoren en oefenruimtes zitten, komen speciale ruimtes voor de muziekschool. De podia van P3 worden niet aangetast, verzekert directeur Paulus Brugman van P3.

Met het concept 'De Popfabriek' werken de muziekschool en het poppodium al samen. Professionele artiesten leren binnen tien lessen mensen een instrument bespelen of te zingen, waarna de deelnemers in een band gaan spelen.

Meer bereikt met samenwerking
Brugman is blij dat de samenwerking wordt uitgebreid. "Ik hoop dat er daardoor meer mensen in aanraking komen met muziek en dat er meer muziekonderwijs komt." Directeur Esther Dam van Muziekschool Waterland sluit zich hier bij aan. Zij denkt dat door goed samen te werken meer kan worden bereikt. "Wij kunnen immers de muzieklessen geven en P3 zorgt voor de juiste ruimtes om te kunnen oefenen en om op te treden."

Lees ook: Kunstcentrum Velsen vraagt faillissement aan

Wanneer er wordt verbouwd, is nog niet duidelijk. De plannen zijn namelijk nog niet goedgekeurd. Het nieuwe bestuur van P3 presenteert morgen zijn ambities aan de gemeenteraad en de directrice van de Muziekschool geeft haar visie op de intrekking van de Muziekschool in P3. Ook de laatste verbouwingsplannen worden met de raad gedeeld.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!