Noordkop & Texel

Kinderdagverblijven geloven in comeback Stint: "Auto's weer in de verkoop"

11 februari 2019, 17.29 uur

Schagen FM
Schagen FM

SCHAGEN - De fabrikant van de Stint, de elektrische bolderkar die van de weg werd gehaald na een ongeluk in Oss waarbij vier kinderen om het leven kwamen, wil voor het eind van de zomervakantie alle drieduizend exemplaren laten aanpassen. Dit tot tevredenheid van kinderdagverblijven, die in het nieuwe schooljaar maar wat graag hun (aangepaste) Stint weer van stal te halen.

In een brief aan zijn klanten, laat eigenaar Edwin Renzen weten bezig te zijn met een plan van aanpak om het aanbrengen van de aanpassingen logistiek te regelen. "De investering om de voertuigen aan te passen naar de 2019-richtlijn is logistiek, technisch en financieel gezien een groot project. Circa drieduizend Stints moeten worden opgehaald, uit elkaar gehaald, nieuwe onderdelen gemonteerd en teruggeleverd'', schrijft de fabrikant in de brief.  

Lees ook: 'Stint is niet veilig en mag pas na aanpassingen de weg weer op'

In december deed TNO een aantal voorstellen om de Stint veiliger te maken. Zo opperde het onderzoeksinstituut om de Stint niet meer op de motor te laten remmen, maar remmen op de voor- en achterwielen aan te brengen. Ook krijgt de nieuwe Stint waarschijnlijk een stoeltje en spiegels, om het zicht van de bestuurder te verbeteren.

Negen 
Ondertussen hopen kinderdagverblijven door het hele land dat Renzen zijn ambitie kan waarmaken. Zo ook SKRS uit Schagen, vertelt medewerkster Mascha de Wit aan nieuwspartner Schagen FM. "We hebben er negen in ons bezit, dus we zijn blij", aldus De Wit. "Want voor ons is vervoeren met de Stint de meest ideale optie."

Toen de minister de Stint van de openbare weg verbande, investeerde het kinderdagverblijf in ander vervoer. "We hielden er rekening mee dat het langer zou duren, maar de aangeschafte auto's gaan nu weer in de verkoop", besluit De Wit. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!