Amsterdam

Scooterrijder rijdt stafford aan in Amsterdam en vlucht: "Ze zakte direct in elkaar"

11 februari 2019, 13.08 uur

Politie Amsterdam
Politie Amsterdam

AMSTERDAM - Afgelopen weekend schrok de vriend van Naomi zich rot toen zijn stafford van anderhalf in Amsterdam werd aangereden door een scooterrijder. In plaats van te stoppen en te kijken hoe het met het beestje was, reed de wegpiraat door.

Het gebeurde in de nacht van zaterdag op zondag in Amsterdam-Zuidoost. Toen de vriend van Naomi haar hond Blue rond 00.15 uur nog even uitliet langs de Stekkenbergweg, ter hoogte van de Praxis, kwam er een zwarte snorscooter aan. "Die scooter reed haar aan. De scooterrijder zelf viel niet, maar reed wel gewoon door", zegt Naomi tegen AT5. Of het een man of vrouw was, kon haar vriend niet zien.

'Zakte in elkaar'
"M'n vriend belde me en ik ben er meteen naartoe gegaan. Toen ik aankwam zakte ze eigenlijk meteen in elkaar. We zijn snel naar de dierenarts gegaan." Naast een paar flinke wonden op onder andere haar hoofd en rug, vertelde de dierenarts dat ze een klaplong heeft overgehouden aan de klap. "Ze moet zuurstof toegediend krijgen."

Dankzij politieagenten die toevallig voorbijreden, kon Blue snel naar de dierenarts worden vervoerd. De politie plaatste ook een oproep met foto's op Facebook.

'Ik dacht dat ze dood zou gaan'
Naomi is er duidelijk nog overstuur van. "Ik had echt stress, ik dacht dat ze dood zou gaan." Vanmiddag zoekt ze Blue weer op bij de dierenarts. Ze denkt dat het goed komt met de hond. Tot die tijd hoopt ze dat de man of vrouw op de snorscooter spijt krijgt en zich alsnog meldt.

Getuigen wordt verzocht zich te melden bij de politie.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!