Ga naar Content

Rugbyvrouwen Castricum maken indruk als nieuwkomer in ereklasse

De vrouwen van CAS, de Castricumse rugbyclub, zijn duidelijk in de ereklasse gekomen om voorlopig niet meer weg te gaan. De debutanten zijn verrassend goed en zitten nu in de tweede fase van de competitie in de kampioenenpoule.

Na de eerste fase van de competitie bezette CAS de vierde plaats en die geeft recht op een plaats in de poule die strijdt om de landstitel. Dat is zelfs voor het team zelf een verrassing. "Niet als ik kijk naar hoe hard we trainen, dan had ik dit wel verwacht", aldus captain Linde van der Velden. "Maar aan de andere kant was het ook moeilijk in te schatten, want het zijn hele goede teams die meedraaien op het hoogste niveau. Dus we zijn zeker trots op wat we hebben bereikt." Ook in de tweede fase is het nog niet gedaan met de goede resulaten, want afgelopen zondag werd van de Hilversumse All Blues gewonnen: 34-7. 

Wonderbaarlijk
De selectie is een mix van jong en oud, maar inmiddels zitten er door de goede prestaties ook zes internationals in de ploeg. De samenstelling zoals die nu is blijkt de basis voor het succes. "Het is wel zo dat een jonge meid bij ons 15 jaar kan zijn, dan heb je het over meisjes en we hebben eigenlijk een te kleine groep voor deze klasse", klinkt coach Hans Marcker ook enigszins kritisch. "Daarom is het ook zo wonderbaarlijk dat we zo hoog staan en dat is dan wel een teken dat er toch iets goedgaat, ondanks de kleine groep."

Lees ook: Sportclub met ballen: Familie toverwoord bij rugbyclub Castricum

Spanning
Ondanks dat er dus qua grootte nog stappen gemaakt kunnen worden, zijn de prestaties goed en is het geloof groot. Dat was aanzienlijk anders toen de competitie nog moest starten. "In het begin was er wel een beetje spanning, want er waren mensen die zeiden de eerste erin, is ook de eerste eruit", vertelt Van der Velden. "Dus we hadden toch iets van 'shit, straks belanden we weer onderaan' en zegt iedereen 'ik zei het toch'. Toen we de eerste wedstrijden wonnen, toen begonnen we er zelf in te geloven. Toen eindigden we als vierde van de acht, dat is heel bijzonder eigenlijk." 

Foto: NH Sport/Jimmy Miltenburg