Gooi

Miljoenenpubliek ziet Anouk (9) uit Huizen schitteren in De Luizenmoeder

11 februari 2019, 11.18 uur · Aangepast 11 februari 2019, 14.38 uur

Privéfoto
Privéfoto

HUIZEN - Bijna vier miljoen mensen zagen haar gisteravond weer schitteren: de 9-jarige Anouk Godthelp uit Huizen. Het meisje is ook in het nieuwe seizoen van de Luizenmoeder te zien als Isa, de dochter van Ursula. Het was nog even spannend of Anouk na het eerste seizoen mocht terugkeren: "Er werd eerst gekeken of ze niet te veel was gegroeid. Ze was bijna te lang", vertelt haar moeder Cornelie Godthelp.

Een dag na de uitzending kijkt Anouks moeder Cornelie Godthelp terug op de opnamen.

De kinderen in de serie over basisschool De Klimpop zijn allemaal wat ouder dan dat ze in het echt zijn. Daarom moesten ze gewoon weer op casting komen voor het tweede seizoen: "Anouk zit in groep zes, niet in groep vier. Het is belangrijk dat de kinderen daarom niet te veel waren gegroeid anders is het niet meer geloofwaardig", vertelt Godthelp. "Het kindje van het homostel is daarom vervangen door een ander meisje."

Vakantie
In het nieuwe seizoen heeft juf Ank al meteen de pik op Isa, het personage dat Anouk speelt. Dit omdat ze een dag voor de eerste schooldag pas is teruggekomen van vakantie. Moeder Ursula vraagt aan de juf of ze daar een beetje rekening mee wil houden: "Zes weken op vakantie, ver weg in een duur, warm, exotisch land en de volgende dag sta je ineens weer tussen al je beste vriendjes en vriendinnetjes, dat moet pittig zijn", reageert juf Ank sarcastisch.

Lees ook: 8-jarige Anouk speelt in De Luizenmoeder: "Heel gaaf om mee te doen"

De opnames waren in oktober en november. Niet echt het moment waarop je een lekker zomers kleurtje hebt: "Ze was helemaal bruin geschminkt voor deze opname", aldus Godthelp. Ook moest Anouk meermaals de naam van het nieuwe klasgenootje Ahmed met een harde g-klank uitspreken: "Ze heeft nog last van haar keel", grapt haar moeder.

Vriendinnen
Anouk is met de andere kinderen op de set al goede vrienden geworden: "Ze kenden elkaar nog van vorig jaar. Als ze even moesten wachten tussen de opnames door, speelden ze met elkaar, of nam Anouk haar barbies mee. Er werd heel goed voor mijn dochter gezorgd. Er zijn kinderbegeleiders bij die me regelmatig een foto appten."

Ondanks het miljoenenpubliek wordt Anouk nog niet echt herkend op straat: "Het is ook nog een beetje vroeg, de uitzending was pas gisteren. Al haar klasgenootjes kijken niet dus ze merkt er nog niet veel van. Haar broer is een stukje ouder dus die wordt er eigenlijk meer op aangesproken. Hij is supertrots op zijn zusje", zegt Godthelp.

Lees ook: Bond tegen vloeken: 'tv-serie De Luizenmoeder kwetst met respectloos 'Jezus'

Of het naar meer smaakt, weet Anouk nog niet: "Ze vindt het leuk om te doen. We hebben haar wel ingeschreven bij andere castingbureaus, maar we zien wel hoe het loopt. Ze is tenslotte nog maar negen", aldus haar moeder.

De Luizenmoeder wordt iedere zondag om 20.25 uur uitgezonden op NPO3.

NH Nieuws ging vorig jaar langs bij Anouk toen ze voor het eerst in De Luizenmoeder speelde:

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!