Noordkop & Texel

Kreileroorders willen uitsluitend gezinnen als nieuwe inwoners van hun dorp

11 februari 2019, 10.10 uur · Aangepast 11 februari 2019, 11.11 uur

NH Nieuws

KREILEROORD - Enny van der Kruit, Loes Blokdijk en Herman Blokdijk willen het liefst gezinnen als nieuwe inwoners van hun dorp Kreileroord. Ze verzetten zich tegen de komst van arbeidsmigranten die in hun eentje een kamer huren, vertellen de dorpelingen in NH Buurten.

"Doordeweeks werken ze hard, maar in het weekend feesten ze tot diep in de nacht", zeggen de Kreileroorders tegen NH Buurten. Gezinnen zijn wel welkom.

Families met kleine kinderen zijn volgens hen belangrijk om de enige basisschool van het dorp draaiende te houden. "Ook krijgt het verenigingsleven eerder nieuwe impulsen als jonge gezinnen hier komen wonen", aldus dorpsraadlid Van der Kruit.

Lees ook: Dorpsraad blij: geen nieuwe 'Polenpensions' in Kreileroord

De drie inwoners van het dorp in de Noordkop staan niet alleen in hun voorkeur. Vorig jaar dienden Kreileroorders 150 bezwaarschriften in bij de gemeente Hollands Kroon tegen huisvesting van seizoenarbeiders in pensions. Ze maakten bezwaar omdat ze bang zijn voor overlast.

Geweigerd
Naar aanleiding daarvan weigerde de bezwarencommissie van de gemeente een vergunning voor twee panden aan de Korenstraat. Voor die woningen was een vergunning aangevraagd voor het huisvesten van seizoensarbeiders.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!