Noordkop & Texel

NL
V

Vissers morgen in actie tegen Europees verbod op pulsvisserij: 'Ik ben straks alles kwijt'

11 februari 2019, 12.41 uur · Aangepast 11 februari 2019, 13.38 uur · Foto: NH Nieuws / Jurgen van den Bos

Noord-Hollandse vissers voeren morgen actie tegen het dreigende verbod op pulsvisserij. De vissers verzetten zich tegen het dreigende verbod van het Europees Parlement op het pulsvissen. Die beslissing valt deze week. "Het is een drama. Ik ben straks alles kwijt"

Het Europees Parlement wil de elektrische manier van vissen aan banden leggen, na hevige protesten van vooral Franse vissers, die vinden dat de Nederlandse vissers te veel profiteren van de Texelse vinding en vinden dat het veel schade aan het zeeleven aanbrengt.

Lees ook: 'Verbod op pulsvisserij betekent einde visafslag'

Pulsvisser Henk Bais uit Den Helder twijfelt geen moment om morgen actie te voeren. Hij heeft net fors geïnvesteerd in nieuwe apparatuur voor zijn schip: "Ik ben afhankelijk van de pulsvisserij. Ik weet gewoon niet meer wat ik moet doen. Als het verbod er door komt ben ik alles kwijt, moet ik mijn schip verkopen."

Artikel gaat door onder de video

Pulsvisser Henk Bais: "Ik ben straks alles kwijt." - NH Nieuws/ Jurgen van den Bos

Alle hoop op versoepeling van het verbod vanuit Nederland lijkt vervlogen, nadat minister Schouten afgelopen weekeinde tijdens een congres van de Christen Unie sprak over een 'fatsoenlijke overgangsperiode' voor de vissers.

Lees ook: Vissers woest op verbod pulsvisserij

"Als er een Europees verbod komt op het zogenoemde pulsvissen, vissen met elektriciteit, betekent dat op termijn het einde van de handel in duurzaam gevangen vis in Nederland," heeft Pim Visser, directeur van de visafslagen in Den Helder, Den Oever al eerder gezegd.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!
NH Nieuws