Noord-Holland

Voorlopig geen nieuw klimaatprotest van scholieren

10 februari 2019, 22.34 uur · Aangepast 11 februari 2019, 08.37 uur

NOORD-HOLLAND - Een delegatie van klimaatspijbelaars, scholieren die onder schooltijd actie hebben gevoerd voor klimaatmaatregelen, gaat in gesprek met minister-president Mark Rutte en minister Eric Wiebes (Klimaat), laat Youth For Climate via Instagram weten. Vrijdag zei de premier "zo snel mogelijk" met de jongeren te willen praten.

Circa 15.000 scholieren voerden donderdag op het Haagse Malieveld actie voor een beter klimaat en om de politiek op te roepen tot maatregelen. Ze liepen met borden en spandoeken met teksten als 'Geen gelul, uitstoot naar nul' en 'Help het klimaat voordat de wereld vergaat'.

Lees ook: Noord-Hollandse scholieren protesteren voor beter klimaatbeleid: "Ride dicks, not cars!"

"Na het succes van vorige week zou het goed kunnen dat er nog een staking aankomt, alleen niet deze week. Nu willen we eerst in gesprek met Rutte en Wiebes gaan, en op basis daarvan bepalen of we weer gaan staken en wanneer", aldus Youth For Climate.

Ook Noord-Hollandse scholieren stonden afgelopen donderdag met spandoeken op het Malieveld. "De regering moet van ons meer doen om de klimaatverandering tegen te gaan: het volk stimuleren om afval te scheiden en minder water te gebruiken", vertelde een van hen. "Op deze manier gaan we de wereld echt verwoesten en we hebben geen tweede planeet om naartoe te gaan als we deze hebben verpest."

NH Nieuws maakte deze reportage van de protesterende scholieren: 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!