Zaanstreek-Waterland

Zaans raadslid zegt sorry voor "onhandige tweet" over schietende agenten

10 februari 2019, 22.28 uur

Twitter
Twitter

ZAANSTAD - Het Zaanse raadslid Elif Hotaman (Denk) heeft haar excuses aangeboden voor een tweet die ze verstuurde naar aanleiding van de schietpartij bij de Nederlandsche Bank in Amsterdam. Het bericht, waarin ze haar ongenoegen uit over het optreden van de politie, veroorzaakte veel ophef.

"Dit was fout. Een veel te snelle reactie, terwijl het beter was geweest om het onderzoek af te wachten", zo meldt ze. Eerder wil ze ook niet meer inhoudelijk ingaan op de gebeurtenis, schrijft het Noordhollands Dagblad

'Suicide by cop'
Bij het incident van afgelopen woensdag werd een 31-jarige Amsterdammer doodgeschoten door agenten, omdat hij mensen bedreigde en in het bezit was van een nepvuurwapen dat niet van echt te onderscheiden was. Het OM heeft aanwijzingen dat de man zich doelbewust liet neergeschieten, een zogeheten 'suicide by cop'. 

Lees ook: Schietpartij Nederlandsche Bank Amsterdam: OM heeft aanwijzingen voor 'suicide by cop'

In haar tweet impliceert Hotaman dat de agenten onzorgvuldig handelden. "Schiet erop los, daarna kijken we wel of hij nog leeft", schrijft ze onder andere. Er kwam veel ophef op sociale media over het bericht. 

Excuses
"Ik ben 21 jaar, dat is best jong voor een raadslid", zo verontschuldigt Hotaman zich nu. "Ik maak fouten. Dat kan gebeuren, maar dan is het aanbieden van excuses het minste dat je kunt doen. Dat ik anderen heb beledigd, daar wil ik niet mee leven", zegt Hotaman, die inmiddels een wijkagent in Zaanstad heeft gevraagd of ze een dienst met hem mag meelopen om zo een beter beeld van elkaar te krijgen.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!