Amsterdam

Petitie tegen strengere regels pleziervaart Amsterdam meer dan 3.000 keer ondertekend

10 februari 2019, 20.18 uur · Aangepast 11 februari 2019, 08.39 uur

Frank van Brandwijk
Frank van Brandwijk

AMSTERDAM - Duizenden mensen hebben binnen drie dagen tijd hun handtekening gezet onder de petitie 'Behoud de Amsterdamse grachten voor pleziervaart'. De initiatiefnemers willen dat de gemeente een aantal regels schrapt, die zijn aangekondigd in de nieuwe vaarnota.

De petitie werd donderdag online gezet door Stichting Pleziervaart die eind november, toen de vaarnota werd gepresenteerd, ook al kritiek uitte op de plannen. Het gaat de stichting om een specifiek aantal maatregelen die bedoeld zijn om overlast op het water aan te pakken.

Veel te ver
Zo vinden zij het verbieden van meer dan twaalf personen op een pleziervaartuig veel te ver gaan. Het beoogde vaarverbod tussen 23.00 en 07.00 uur noemen de initiatiefnemers een 'aanslag op het vrije verkeer van personen'.

Lees ook: Amsterdam gaat varen over grachten na 23.00 uur verbieden

Verder verdenkt de stichting de gemeente ervan dat het plan 'enkel de commerciële rondvaart ten goede komt'. Dit omdat de strengere regels niet voor hen zullen gelden.

Overleg
Als de huidige maatregelen in de vaarnota worden ingevoerd dit 'de vrijheid van individuen en pleziervaart inperken'. Met de petitie hoopt de stichting een overleg af te dwingen met de gemeente waarin wordt gekeken naar andere maatregelen om de overlast op het water te bestrijden.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!