Kans op play-offs voor Blauw-Wit minimaal

10 februari 2019, 18.10 uur
Door: · Foto: Fortuna/NH Sport

De kansen op deelname aan de play-offs zijn voor de korfballers van Blauw-Wit wel erg klein geworden. De ploeg van coach Barry Schep verloor in Delft kansloos van Fortuna met 27-17.

De basis voor het verlies werd al in de eerste helft gelegd, waarin de Amsterdammers tegen een armzalig schotpercentage ballen richting de korf schoten, terwijl Fortuna nauwelijk kon missen. Mede daardoor stond de ploeg bij de rust al met twaalf punten achter: 19-7. Die achterstand was te groot om in de tweede helft nog in te kunnen lopen.

Blauw-Wit blijft op de zesde plek staan met tien punten na twaalf wedstrijden. KZ staat op de vijfde plek met vijftien punten en dat is maar één punt minder dan Fortuna, dat vierde staat. De Koogers mogen dus nog wel hopen op een plek bij de eerste vier, en dus een plek in de play-offs.

"Als we wat beter schieten blijft het een wedstrijd, maar dat lukte niet in de eerste helft", zei Barry Schep na afloop. "De play-offs zijn nu wel uit zicht, hoewel er nog twaalf punten te verdienen zijn."

In zijn laatste seizoen als coach van de Amsterdammers had Schep op meer gehoopt. "Ik heb zes fantastische jaren gehad in Amsterdam. Het is jammer dat we dit seizoen niet bereiken wat we wilden bereiken. Je wil het altijd goed doen, of het nou je eerste of je laatste jaar is bij een club."