Ga naar Content
Haarlemmermeer

18-jarige Ostiane uit Nieuw-Vennep in finale van Miss Supermodel Africa

10 februari 2019, 17.01 uur · Aangepast 10 februari 2019, 18.16 uur
Door: · Foto: Witte Weekblad Nieuw-Vennep / Annemiek Cornelissen

De 18-jarige Ostiane Nkunga zit in de finale van de Miss Supermodel Worldwide Africa. Samen met nog negen andere kandidaten maakt zij kans om haar land van herkomst te vertegenwoordigen in New Delhi in India. Voor Ostiane is dat Congo, omdat haar ouders daar vandaan komen.

De Nieuw-Vennepse schreef zich een tijd terug in als model bij een Facebookgroep, maar werd daar volgens haarzelf niet serieus genomen. "Op een gegeven moment werd ik door een fotograaf benaderd om model te staan en kreeg ik de foto's", vertelt ze aan mediapartner Witte Weekblad Nieuw-Vennep. "Die heb ik geplaatst op Facebook en daarna kreeg ik allemaal aanbiedingen van fotografen. Het modellenwerk ging ik steeds leuker vinden. Ik besloot me op te geven voor Miss Supermodel Worldwide Africa, maar dat lukte niet, dus liet ik het zitten."

Lees ook: Hilversumse Philisantha (21) wint Miss Nederland-verkiezing en mag naar China

Op een gegeven moment werd Ostiane echter benaderd door Valery van den Berg van Miss Supermodel Worldwide Africa om mee te doen en ze aarzelde geen moment. "Ik kwam wel later dan de andere deelnemers in de race, maar dat maakte niet uit, want het belangrijkste moment moest nog komen: het persevenement, waar gekozen werd wie de finalisten zouden worden. Dat was op 15 december."

'Mezelf leren kennen'
Ostiane heeft de afgelopen maanden heel wat geleerd. "We hebben fotoshoots gedaan, leren lopen op hoge hakken op de catwalk en eigenlijk het allerbelangrijkste: ik heb mezelf leren kennen. Dat was soms best wel heftig. Dan zaten we met zijn allen bij elkaar en moesten we over onszelf vertellen en over wat we hebben meegemaakt."

De trainingen vonden iedere zaterdag plaats. "We moesten ook danspasjes leren, want dansen moeten we ook tijdens de finale. En speechen en kijken waar je moet staan. Een ontwerpster gaat voor mij een traditionele jurk maken uit Congo en verder is er ook een ronde waarin we met bikini of badpak op de catwalk moeten verschijnen". Ostiane heeft heel veel zin in de finale. "Ik ga gewoon knallen."

Vrouwelijke kant
De vriendinnen van Ostiane hadden nooit verwacht dat ze aan de Missverkiezing zou meedoen. "Ik ben helemaal geen meisje-meisje. Ik draag niet veel make-up. Ik ben een straatachtig meisje en ineens presenteer ik dan mijn vrouwelijke kant. Dat vinden ze leuk, al hadden ze het niet van me verwacht."

Iedereen kan op Ostiane stemmen voor de social media-ronde. Zij is finaliste nummer 5 en heeft op het moment het meeste aantal stemmen. "Ook al win ik niet, ik ben trots op mezelf dat ik zover gekomen ben. Ik word door onbekende gesupporterd, zonder dat ik daarom gevraagd heb. Dat betekent dat de mensheid nog steeds goed is."

De finale wordt gehouden op zaterdag 23 februari in het Word Fashion Center in Amsterdam.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!