KZ heeft geen probleem met KCC

9 februari 2019, 21.36 uur
Door: · Foto: NH Sport

De korfballers van KZ hadden zaterdagavond thuis geen probleem met het bijna onderaan staande KCC. De ploeg van coach Wim Bakker won met 30-22.

De Koogers pakten meteen een 3-0 voorsprong en hoewel KCC nog even op gelijke hoogte kwam stond er bij de rust 13-9 op het scorebord.

Na de rust bouwde KZ de voorsprong verder uit onder aanvoering van Emiel de Kruijff en Jordi Pasma. KCC kwam bij 24-20 nog even tot op vier punten terug, maar de ploeg uit Capelle aan den IJssel moest toezien dat KZ weer verder uitliep naar de 30-22 eindstand.

Emiel de Kruijff was met 9 treffers topscorer aan de kant van KZ, gevolgd door Jordi Pasma met 5. Aan de kant van KCC nam Julian Middelkoop met negen treffers bijna de helft van de score voor zijn rekening.

Door de winst blijft KZ in de race voor een van de play-off plaatsen. De ploeg heeft 15 punten na twaalf wedstrijden.