Ga naar Content

Door de pijn heen darten: 'Opgeven voor Siem geen optie, dus voor mij ook niet'

Mike de Groodt is op zaterdagmiddag bijna halverwege zijn 48 uur lange dartmarathon voor de 9-jarige Siem. Ondanks pijn in zijn armen, rug en benen denk hij er niet over om op te geven. “Opgeven is voor Siem geen optie, dus voor mij ook niet”, vertelt Mike, als hij even een korte pauze houdt. Hij weet op dat moment nog niet dat Siem onverwacht langs komt om hem te steunen.

Siem heeft een energiestofwisselingsziekte waardoor allerlei lichaamsfuncties uitvallen en waardoor hij altijd moe is. Een medicijn is er nog niet. Daarvoor is meer onderzoek nodig en dat kost geld. “Siem is als het ware doodmoe geboren, dat wil ik ook voelen en ervaren, dat ik eigenlijk ook aan het eind van mijn latijn ben”, aldus Mike.

Verrassingsbezoek
Mike verwachtte niet dat Siem langs zou komen tijdens zijn dart-actie. Siem woont op grote afstand in het Noord-Brabantse dorp Wilbertoord. De lange reis naar Hilversum zou te vermoeiend voor hem zijn. Toch kwam de familie Derks zaterdagmiddag een verrassingsbezoek afleggen om Mike te steunen.

Lees ook: Dagenlange dartmarathon begonnen voor zieke Siem

Mike leerde Siem en zijn familie vorig jaar kennen op een camping in Limburg. Er ontstond een vriendschap en hij besloot ze te helpen. Voor 5 euro kan iedereen een potje darten met Mike. Al het opgehaalde geld gaat naar de stichting Energy4all, die onderzoek naar een medicijn tegen energiestofwisselingsziekten ondersteunt.

Kijk hier naar hier naar de reportage die NH Nieuws vandaag maakte over Mike’s dartmarathon tijdens het bezoek van de familie Derks.

48 uur darten voor Siem - NH Nieuws

Zondagavond om 19 uur hoopt Mike de Groodt de finish van zijn dartmarathon te halen en is duidelijk hoeveel geld de actie heeft opgeleverd.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!