IJmond

NL
V

Overvallers schoenwinkel IJmuiden bedreigden medewerkster met vuurwapen

9 februari 2019, 13.35 uur · Aangepast 9 februari 2019, 13.47 uur · Foto: Inter Visual Studio

Bij de overval van gisterenochtend op de vestiging van Scapino in de IJmuidense Lange Nieuwstraat is een medewerkster bedreigd met een vuurwapen.

Rodn 10.10 uur kwamen twee donkergeklede mannen de winkel binnen. Ze richtten een vuurwapen op de medewerkster en eisten geld, schrijft de politie IJmond op Facebook

Lees ook: Klopjacht op verdachten na overval schoenwinkel IJmuiden 

Nadat ze de overvallers een nog onbekend bedrag had overhandigd, sloegen ze op de vlucht. Op straat sprongen de twee op een beige snorfiets van het merk Sym Mio, die werd bestuurd door een derde verdachte. 

Blauwe emmer
De snorfiets - met daarop dus drie verdachten - reed vervolgens richting de Heerenduinweg. De politie komt graag in cotnact met mensen die de snorfiets hebben zien rijden. Opvallend detail: ze hadden een blauwe emmer bij zich. 

Een buurvrouw van de winkel vertelde gisteren aan NH Nieuws te hebben gezien hoe twee mannen met capuchons over hun hoofd op een scooter voor de winkel op hun compagnons stonden te wachten. Na de overval zou het viertal volgens haar op twee scooters zijn weggescheurd. 

Lees ook: Buurvrouw zag gewapende overval op Scapino in IJmuiden: "Zo erg voor die werknemers"

Later op de dag werd in de Lorentzstraat de gebruikte snorfiets gevonden. Ondanks een klopjacht waarbij onder meer de politiehelikopter werd ingezet, is de politie de verdachten nog niet op het spoor.

Camerabeelden
Getuigen en mensen met camerabeelden waarop de verdachten te zien zijn, wordt gevraagd contact op te nemen met de politie op 0900-8844. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!