Start van hoofdcontent

ZAANDAM

nl

Ouders Zaandamse basisschool lopen protestmars tegen vierdaagse schoolweek

9 februari 2019, 12.28 uur · Aangepast 11 februari 2019, 11.04 uur · Foto: Google Streetview

Ouders van scholieren van de Zaandamse basisschool Tamarinde demonstreren maandagmiddag met een protestmars tegen de vierdaagse schoolweek, waarmee scholenkoepel Agora de gevolgen van het lerarentekort probeert op te vangen.

"We beginnen om 14.15 uur bij de Tamarinde", vertelt Jeroen de Glas, vader van een van de scholieren, over de protestmars. "Dan lopen we met spandoeken en protestborden via de Gedempte Gracht naar het gemeentehuis." De Glas verwacht dat er dertig à vijftig ouders en kinderen zullen meelopen. 

Lees ook: Drastisch besluit door lerarentekort: Zaanstad komt met vierdaagse schoolweek

De demonstranten hadden de door hen verzamelde handtekeningen daar graag overhandigd aan een vertegenwoordiger van het college van burgemeester en wethouders, maar geen van de ambtsdragers wil daar tijd voor vrijmaken, vertelt De Glas. 

Lees ook: Lerarentekort: school in Zaandam stapt tijdelijk over op 4-daagse schoolweek

"We hebben echt ons best gedaan om wethouders te regelen, maar ze willen niet. Daarom overhandigen we de handtekeningen maandag aan de balie", legt hij uit. Toch is de kous daarmee nog niet af, want een paar dagen later zullen de ouders opnieuw van zich laten horen.

Wethouder Gerard Ram staat achter het protest, zo laat hij weten op Facebook. Hij vindt het een goede manier van de ouders om aandacht te vragen voor de vijfdaagse schoolweek. 

Lees ook: Zaanstad wil 250.000 euro van het Rijk om lerarentekort aan te pakken 

"We hebben spreektijd opgeëist tijdens de raadsvergadering van volgende week donderdag. Dan zullen we ongeveer een kwartier spreken, om in de raad toe te lichten wat we van de leerplicht vinden, en kinderen zullen hun recht op onderwijs gaan opeisen." 

De ouders willen dat de gemeente handhaaft en de scholenkoepels verplicht vijf dagen per week les te geven. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!