Start van hoofdcontent

Schiphol

nl

Oud-bokser Rudi Lubbers terug in Nederland

9 februari 2019, 07.56 uur · Aangepast 9 februari 2019, 08.14 uur

Oud-bokslegende en Heerhugowaarder Rudi Lubbers is weer terug in het land. Rudi is vannacht samen met zijn zoon Marco aangekomen op Schiphol.

Dat meldt Hart van Nederland. Het is voor het eerst sinds jaren dat Lubbers weer terug is in Nederland. Eind januari bleek uit een uitzending van Andere Tijden Sport dat Rudi en zijn vriendin onder erbarmelijke omstandigheden leefden in een busje in Bulgarije. Ze hadden geen beschikking over gas, water, licht en sanitaire voorzieningen en hun gezondheid bleek zeer broos.

Lees ook: Gezondheid van oud-bokser Rudi Lubbers acuut: "Als hij nu geen hulp krijgt, gaat hij dood"

Rudi stond aanvankelijk niet te springen om een terugkeer naar Nederland, mede omdat Nederland hem na een eerdere veroordeling voor drugshandel in Portugal als crimineel zou zien. Zoon Marco besloot toch een poging te wagen zijn vader over te halen, en met succes.

Rudi is blij dat hij nu weer in Nederland is en is iedereen dankbaar die hem en Ria heeft geholpen. De familie Lubbers vraagt nu iedereen om hen met rust te laten zodat zij hun leven weer op de rails kunnen krijgen in Nederland. Voor Hart van Nederland maakten zij een uitzondering.

Lees ook: Rondzwervende oud-bokser Rudi Lubbers komt terug naar Nederland

"Het is een vreemd gevoel om terug te zijn", zegt Rudi bij aankomst op Schiphol. "Ik word wel gelukkig door alle positieve berichten vanuit Nederland. Het heeft drie jaar geduurd om terug te keren." De familie Lubbers kan nu weer beginnen met een nieuw leven in Nederland.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!