Amsterdam

Woning bezaaid met kilo's MDMA en amfetamine: Amsterdammer krijgt 3 jaar cel

8 februari 2019, 22.37 uur · Aangepast 8 februari 2019, 22.50 uur · Foto: Adobe Stock

Whatsapp

Een 51-jarige Amsterdammer is vandaag tot 3 jaar gevangenisstraf veroordeeld omdat hij in het bezit was van ruim 19 kilo MDMA en 5 kilo amfetamine. De politie vond in september vorig jaar ruim 43.000 pillen bij de man in z'n woning en auto.

De drugs lagen overal verspreid. Door de woonkamer, in de vriezer en in de auto. Volgens de verdachte had hij niks te maken met de emmers met pillen die achterin de auto lagen. Maar omdat hij in het bezit was van de autosleutels tijdens zijn arrestatie en de auto op naam stond van de verdachte en verder gevuld was met persoonlijke spullen, wilde de rechter daar niet in mee.

Lees ook: Burgemeester Hamming sluit weer drugswoning in Zaandam

De advocaat van de verdachte vocht een lange gevangenisstraf aan, omdat de man een kraakbeentumor zou hebben waarvoor hij diverse aanpassingen heeft laten doen in zijn woning. In geval van een langdurige gevangenisstraf zal hij deze woning kwijtraken.

Lees ook: Politie doet invallen in Noord-Hollandse woningen voor oplichting en drugs

De Amsterdammer is vandaag tot 36 maanden cel, minus zijn voorarrest, veroordeeld. Dat de man zijn woning verliest, is volgens de rechtbank een consequentie van zijn eigen daden. "Door het plegen van het bewezenverklaarde feit heeft verdachte dit risico over zichzelf afgeroepen."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!
Whatsapp