Zaanstreek-Waterland

Burgemeester Hamming sluit weer drugswoning in Zaandam

8 februari 2019, 20.21 uur · Foto: Archieffoto; niet het drugspand waar over geschreven wordt

Whatsapp

Een drugswoning aan de Koekoeksbloemweg in Zaandam is vandaag door de burgemeester gesloten. In de flat werd onlangs een hennepplantage met 127 planten aangetroffen. Zowel in de woonkamer als in een andere kamer stond een kweektent.

De sluiting van de woning geldt voor drie maanden. Het afgelopen jaar heeft burgemeester Hamming een serieuze zaak gemaakt van het bestrijden van de drugscriminaliteit in zijn gemeente. De sluiting van drugspanden wordt steeds nadrukkelijk naar buiten gebracht. Op panden die gesloten worden komt een poster die de reden van de sluiting aangeeft en informatie geeft waar mensen meldingen kunnen doen.

Lees ook: Zaanstad wil meer geld uit Den Haag tegen drugscriminaliteit: "Eenmalig is onvoldoende"

"Bijna wekelijks wordt er wel een drugspand gesloten. En dat is een verdubbeling ten opzichte van het jaar ervoor", vertelde Hamming eerder tegen NH Nieuws. En het probleem zou nog veel groter zijn: "In Noord-Holland is de ondermijnende drugscriminaliteit veel groter dan men hier in beeld had en daarom moeten we echt verandering aanbrengen in de aanpak en dat doen we gelukkig ook steeds meer." 

Lees ook: Zaanstad komt met top-75 jonge criminelen

De politie spoort op, wij sluiten panden
"De politie spoort op en houdt verdachten aan. Wij sluiten panden", zegt burgemeester Hamming over de samenwerking met de politie. "Het gebruik van woningen voor hennepplantages en drugshandel, midden in wijken waar onze kinderen opgroeien, is onacceptabel. Daar treden we hard tegen op."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!
Whatsapp