Noordkop & Texel

'Talentenscan' moet personeelstekort in kop van Noord-Holland aanpakken: 'Er is geen personeelstekort'

8 februari 2019, 16.00 uur · Aangepast 9 februari 2019, 11.14 uur

NH Nieuws

DEN HELDER - Een talentenscan gelijk met de Cito-toets en de kaartenbak van het UWV induiken op zoek naar verborgen talent. Dat idee komt als beste uit de bus om het personeelstekort in de kop van Noord-Holland op te lossen. Tientallen ondernemers en deskundigen uit het onderwijs en de zorg bogen zich vandaag in Den Helder over de problemen op de arbeidsmarkt.

De nood is hoog in de kop van Noord-Holland, vertelt wethouder Pieter Kos van Den Helder: "De komende jaren hebben we veel vacatures hebben waar we geen mensen voor in beeld hebben. Ziekenhuizen proberen afdelingen open te houden, er zijn bedrijven zoals de marine, die willen investeren maar zich afvragen of er wel personeel is. "

Uit meerdere plannen die die tijdens de bijeenkomst in theater Kampanje zijn uitgewerkt komt het Talant Adoptie Plan (TAP) het dichtst bij de behoefte van de regio, aldus de jury. Team-captain Margret Hoekenga is blij met de erkenning: "Wij denken niet dat er een  tekort aan arbeidskrachten is, maar dat de talenten van de mensen in de bakken bij UWV en de gemeenten niet voldoende benut worden. Het gaat niet alleen om kennis."

Talententoets
Het TAP-team wil ook kijken wat de mogelijkheden zijn om kinderen in vroeg stadium te onderzoeken op hun talenten. Hoekenga: "We nemen bij het basisonderwijs bij kinderen een CITO-toets af. Ook dan schiften we alleen op kennis, maar mensen hebben meer dan alleen kennis, je zou er ook meteen een talententoest naast kunnen zetten."

Gek
Wethouder Pieter Kos wijst er wel op dat hij vooral hoopt dat toekomstig personeel naar de kop van Noord-Holland trekt. "We hebben voldoende werk, je kunt hier goedkoop wonen en er is voldoende natuur en cultuur. Je zou wel gek zijn als je niet hier zou komen werken."